X-MAS TOURNAMENT 2017

 

Coca Cola- X-MAS TOURNAMENT 12e editie een mega event, enig in zijn soort.

Naast Kortrijk met zijn drie locaties, Deerlijk, Dottignies, Zwevegem, Wevelgem en Izegem was ook onze Treffer op 27, 28 en 29 december a.s. the place to meet voor talentrijke jongeren uit binnen- en buitenland met dit jaar niet minder dan 16 landen !

Met Peter Desmet en Chris Lannoo, organisatieverantwoordelijken bij ons, hadden we een babbel.

“Met niet minder dan 154 ploegen is het zeker geen klassiek jeugdtornooi.”

“Voor de jongeren is het een uitzonderlijke belevenis om eens te mogen spelen tegen ploegen uit landen als Israël, Rusland en zelfs India.”

Zowel voor de jongens als voor de meisjes zijn er categorieën U19, U17 en U14. Daarnaast zijn er nog gemengde ploegen U12 en U10. In ieder van deze hebben wij een vertegenwoordiging.

Bij de U19 spelen enkele van onze jongens in de Spalding selectie omdat het niveau er bijzonder hoog is.
Onze club voert trouwens de ranglijst aan van meest trouwe deelnemer.

Organisator van het X-MAS TOURNAMENT is de VZW Basketball Projects, die bestaat uit een groep basketballiefhebbers die hun sport willen promoten. Verantwoordelijke voor de algemene coördinatie bij VZW Basketball Projects is Peter De Lepeleire, vader van Lars #BENTBOY #4.

Drie dagen volle bak in De Treffer

14 wedstrijden per dag. 

Op het middelste terrein komen er tribunes en is er de “site office” of het secretariaat. Het is hier dat we nagenoeg de hele tijd doorbrengen met het invullen van de wedstrijdbladen, het verzamelen en doorsturen van de uitslagen en het geven van de meest diverse informatie aan ploegverantwoordelijken en begeleiders.


Al jaren waren we happig om ook eens in Waregem te kunnen organiseren. Nu is het zo ver en willen we er het beste van maken. We zijn de sportdienst dankbaar voor de toelating. Het is ook mooi dat de andere gebruikers van de sporthal bereid waren om hun trainingen tijdens deze periode op te schorten.

“Met deze mooie organisatie hopen we bij te dragen tot de verdere uitstraling van onze club. Het is tevens een mooie gelegenheid om aan recrutering te doen. We zien het als een win-win situatie.”

Marc Vanryckeghem
Interview 10 december 2017