Screening & Testing zijn onze prioriteiten

BLESSURE PREVENTIE

Medische Screening

& Performance Testing

kine ZIGGY Mortier |RE-ACTIVE Waregem

foto: Eddy Lippens

BASELINE MEASUREMENT|train smarter & harder is een combinatie van blessure preventieve screening & meting van atletisch vermogen , Performance Testing, op basis van gevalideerde testen. We kozen voor functionele testen omdat dit beter bepaalde basketbal specifieke aspecten benaderd. Bovendien kunnen dit soort testen een goede inschatting geven van de getraindheid van het team. We zijn er van overtuigd dat ze hun uitzonderlijk off-season programma goed opgevolgd hebben.”


Coach Jan wil extra inzetten op blessurepreventie.

Onder impuls van coach JAN en coach CHRIS is het programma Medische Screening & Performance Testing uitgewerkt voor onze club door kine ZIGGY |RE-ACTIVE Waregem.

GOED ADVIES

De zeer complete testing van 8 oefeningen ligt in de lijn van het “GA VOOR 10”-programma van Gezond Sporten Vlaanderen. Zo testen we niet alleen kracht, stabiliteit, core en agility maar kunnen we doorheen het seizoen op basis van deze baseline meting onze spelers nog beter begeleiden. Kine SANDRA Lievrouw, projectleider van Gezond Sporten Vlaanderen heeft in dit project een belangrijke adviserende rol.


|T1

COACH JAN

“Ik ben dankbaar en ook zéér trots dat deze screening,met een degelijk en wetenschappelijk onderbouwd testprotocol, de basis vormt van de speciale start van dit seizoen.”

WEIGHTED PLANK

OEFENING

KRACHT | BUIKSPIEREN

Kine ZIGGY: “We kozen voor deze oefening “WEIGHTED PLANK” omdat een aantal van de gekende buikspiertesten te laag in belasting zijn voor onze spelers FanION|Heren… sterke jongens inderdaad.”

OPSTELLING

De “plank” wordt verzwaard met 30% lichaamsgewicht

Speler neemt de “plank” positie aan. Licht geplooide knie, ellebogen onder de schouders. Onderrug afgevlakt om het accent op de buikspieren te leggen. Vervolgens plaatsen we gewicht op de onderrug/bekken. De onderrug moet afgevlakt blijven tijdens de testing.

DOEL

HIGH LOAD testing kracht buikspieren

Registratie van de tijdsduur vanaf het moment dat het volledig gewicht op de romp is geplaatst .


MORE THAN A GAME

Deze nieuwe manier van pre-season testing zal de basis vormen voor alle in-season blessurepreventieve trainingen.

kine ZIGGY |ION Basket Waregem

TRAIN SMARTER & HARDER

Screening & Testing

foto: Eddy Lippens

augustus 2020