EEN BABBEL MET EMMA & NASTJA

Gezworen vriendinnen. Ze delen niet alleen dezelfde opleiding; ook hun gemeenschappelijke passie maakt hen onlosmakelijk verbonden.


 

Raakvlakken bij de vleet. Behalve één: bij NASTJA xzit het basketbal in de genen. Papa Frederic Claessens baskette ooit op het hoogste niveau, onder meer bij Ieper en is nu coach van het Dames fanION. Mama Irena Medvedeva speelde nog samen met Ann Wauters in de nationale ploeg en coacht nu de U12 waarbij ook dochter Lina (10) speelt.

Bij EMMA xwas de keuze minder evident omdat zij niet echt uit een basketfamilie stamt. Wel heeft zus Noor (11) inmiddels ook de basketschoenen aangebonden.
Zowel Nastja (1,85m – forward) die in Deerlijk woont als Emma (1,78m – forward) die haar roots in Zulte heeft spelen al van kindsbeen af bij onze club.

STUDIES |basket
“We gaan naar school in het Waregemse OLV Hemelvaartinstituut en zitten in het vierde jaar economie-wiskunde. Ik (Nastja) heb wekelijks 5 uur wiskunde, Emma 4. We zijn geen toppers, maar behoren in de klas wel tot de goede middenmoot. Met daarbij 10 uur basket per week mogen we niet klagen over de combinatie. Naast het fanION spelen we ook bij de U19. Wanneer het een bekerwedstrijd betreft is dit de U16.”

BALL IS LIFE

STERKTES |aandachtspunten

NASTJA

Het klopt dat ik vrij all-round ben en over een behoorlijk spelinzicht beschik.

Mijn één-tegen-één is zeker nog voor verbetering vatbaar.

Emma

Ik teer vooral op mijn snelheid;

mijn shot dien ik nog wel aan te scherpen.


 

BELGIAN CATS
“Afgelopen zomer mochten we met de nationale U16 deelnemen aan het E.K. in Skopje Macedonië. Dit was een enorme beleving en een unieke ervaring. We behaalden er een zeer mooie zesde plaats.“


Nastja : “Ik heb Emma Meesseman al mogen ontmoeten en ik vind haar zeer vriendelijk.

Ondanks haar vedetten status blijft ze met beide voeten op de grond en straalt ze zelfs rust uit.”

Emma: “Mijn bewondering gaat in eerste instantie uit naar Antonia Delaere die nu bij Nantes speelt. Vooral defensief is ze een rots in de branding.“


“We hebben geen glazen bol, maar hopen zo lang mogelijk op hoog niveau te kunnen spelen. We hebben het uitermate naar onze zin bij ION Basket Waregem.“

#IONWRGM

 


 

Tekst: Marc Vanryckeghem

Beelden: Eddy Lippens

wedstrijdboekje 22 februari 2020

Dames | fanION

JEUGD U19 – U16 | Girls


#5 NASTJA Claessens
#6 EMMA Vindevogel