J’NATHAN BULLOCK #11

Vooral omwille van het langdurig uitvallen van sterkhouders #CAPTAIN BRECHT Guillemyn #9 en AARON Van Vooren #15 en de daaruit voortvloeiende beperkte rotatiemogelijkheden werd enkele weken terug een ‘parel’ aangeworven: J’NATHAN Bullock.


  BALL IS LIFE  

Onze Amerikaan is geboren op 25 juni 1987 in Flint, Michigan. Hij meet 1,96m en weegt 109 KG. Hij is een forward die bijzonder goed past in ons team.

In de eerste thuiswedstrijd op zaterdag 8 december tegen Spirou Charleroi was J’NATHAN meteen goed voor 22 punten. Van een denderende start gesproken!

Video: Philippe Bolen 

Coach Jan | T1

Op verschillende vlakken is hij een aanwinst voor ons team. Zijn profiel hadden we nog niet en hij is heel complementair in deze ploeg.

  #ACTION 

J’NATHAN kan bestempeld worden als een baskettende wereldreiziger, een echte globetrotter. Via zijn sport kwam hij reeds in de meest diverse hoeken van deze aardbol. Laat ons de wereldreis aanvatten!

Hij speelde 4 seizoenen college basketbal aan de Cleveland State University waar hij aan de Northern High School studeerde.
In 2010 was hij actief in Australië bij de Geelong Supercats. Hij scoorde er gemiddeld 19 punten en 7 rebounds. Datzelfde jaar nog verkaste hij naar ons land om uit te komen voor Optima Gent. Hij verbleef hier maar enkele maanden en verliet in december al de club.

In het seizoen 2011-2012 speelde hij in IJsland voor Grindavik. Dit was tot dusver zijn meest succesvolle seizoen. Zo scoorde hij op 2 februari 2012 in een wedstrijd tegen IR Reykjavik maar liefst 51 punten. De nominaties vlogen de deur uit.

Hij werd uitgeroepen tot beste speler van de tweede seizoenshelft, won met zijn ploeg de titel en werd bovendien Playoffs MVP en Buitenlandse Speler van het jaar. Als dat niet kan tellen !!!!

Het jaar nadien was hij actief in Finland bij Kauhajoen Karhu. Vandaar trok hij naar de NBA D-League.
Na nog enkele tussenstops in Irak, Israël en zelfs Zuid-Korea speelde onze nieuwkomer in 2018 in Manila Filipijnen bij de Rain Or Shine Elasto Printers.
Nu zien we hem dus aan het werk bij ons ION Basket Waregem.


Bijzonder goed nieuws is dat J’NATHAN normaal gesproken ook volgend seizoen voor onze ploeg zal uitkomen.


 

Tekst: Marc Vanryckeghem

Beelden: Eddy Lippens

Wedstrijdboekje 4 januari 2020