EEN BABBEL MET KURT

SECRETARIS BASKET WAREGEM

Kurt: “Ik ben er 44; ben afkomstig van Wevelgem, maar woon nu in Roeselare, samen met mijn vrouwtje Caroline en de kinderen Marie (16) en Wout (13).
Als gegradueerde elektronica ben ik verantwoordelijk voor het team projectmanagers en dienst-na-verkoop bij Televic.
Onze firma die gevestigd is in Kachtem ontwikkelt, produceert en installeert hightech communicatiesystemen voor specifieke nichemarkten. Zo is er onder meer de ziekenhuis- en zorgsector, maar ook in het treinverkeer en zelfs in het parlement zijn we bedrijvig.”

BALL IS LIFE ?!

Zelf ben ik nooit een actief sporter geweest. Ik zie liever anderen sporten ! Basket minded werd ik toen Marie zo’n tien jaar geleden begon bij Wytewa Roeselare. Ik werd er bovendien bestuurslid….. en de stap was blijkbaar voor geruime tijd gezet. Toen dochter lief 3 jaar geleden naar Waregem verhuisde trok ik als volgzame ouder mee. De integratie verliep bijzonder vlot. We kenden bovendien Tanja Popivoda omdat ze ook nog bij Wytewa coachte.

U16 champION | Foto: Eddy Lippens

Marie speelt dit jaar bij de U19 en de TWO | Dames. Terwijl zij traint is Wout vaak in het zwembad baantjes aan het trekken.
Ik werd al vlug ploegverantwoordelijke, en met de aanstelling van Kaat Lammens als jeugdvoorzitter, werd ik jeugdsecretaris.

WE ARE WRGM

Zeer onlangs ben ik nu dus ook algemeen secretaris geworden. De stap om het secretariaat over te nemen is niet vanzelfsprekend. Dit zal wel wat werk met zich meebrengen (licht understatement!). Ik dien dit te combineren met een druk professioneel leven en mijn rol als ouder/echtgenoot. Wel moet ik toegeven dat ik ‘ja’ op de vraag van de voorzitter heb geantwoord omdat ik een niet geringe dosis honger en ambitie in mij heb.


ION Waregem op het hoogst mogelijke niveau houden is mijn streefdoel.


In mijn beoogde aanpak heb ik – onder invloed van mijn leidinggevende functie in het beroepsleven – een aantal stokpaardjes. Zo wil ik een verdere modernisering van de club nastreven; dit niet in het minst wat betreft het gebruik van administratieve tools. Als we kunnen automatiseren; waarom er dan niet op inspelen? Vroeger gebeurden bijvoorbeeld alle mutaties via een aangetekend schrijven; nu is dit elektronisch geregeld, wat vlotter gaat en ook een stuk goedkoper is.

Met minder mensen meer kunnen doen;

dat moeten we uiteindelijk kunnen bereiken.

Met het zuiver sportieve zal ik mij nauwelijks inlaten, maar ik wil mee een stevige duw aan de kar geven om aan de top te kunnen blijven.

KURT

secretaris Basket Waregem

Het eerste jaar wil ik wat aan de communicatie sleutelen zodat onvermijdelijk ook het sportieve hier baat bij heeft.

Iedereen moet zich immers intens bij ION Basket Waregem betrokken voelen. Alle leden van onze grote ION familie moeten zoveel mogelijk op de hoogte gehouden worden zodat de band nog hechter wordt!

Ik ben ook een grote voorstander om tijdig en op een ernstige basis te evalueren. Persoonlijk zal ik dit zeker al na één jaartje doen.

Als buitenstaander was ik meteen in de ban van de gemoedelijke sfeer die hier heerst. Ook de opleiding is er een om ‘u’ tegen te zeggen.

Kortom : op de vraag waarom men voor ION Basket Waregem zou moeten kiezen is het antwoord klaar en duidelijk:

“Omdat men bij ION Basket Waregem topbasket kan zien of een topopleiding kan krijgen!“

Wedstrijdboekje 8 & 14 december 2019

Interview Marc Vanryckeghem

Beelden: Eddy Lippens, Kurt Geldhof

COPYRIGHT 2019     ION Basket Waregem