EEN BABBEL MET TIM

TDM1 |fanION

Als hondstrouwe clubspeler hoeft TIM Bruyneel zich vanaf dit seizoen enkel nog te focussen op het fanion. Gezien de beperkte kern is dit zeker geen overbodige luxe. Een gezellige keuvel werd het met de 24-jarige, boomlange (precies 2m!) en rasechte Waregemnaar die nog steeds thuis woont in Waregem.


‘Ik kom uit een redelijk sportieve familie, dit vooral langs moederszijde. Bovendien heb ik ook een 6 jaar oudere broer Giel die nog steeds koerst bij de eliterenners zonder contract. Het was op de koer van de Biestschool dat ik als jong manneke met mijn klasmaatjes mijn eerste dribbels en shots oefende.

Na het middelbaar studeerde ik aan het Kortrijkse VIVES bachelor elektronica–ICT om daarna via een schakeljaar in Gent mijn masterdiploma te behalen.
Sinds kort werk ik als werfleider bij de firma Stadsbader in de elektromechanica afdeling. Het bedrijf is veel meer dan een aannemer en heeft een stevige reputatie in de bouwwereld. Momenteel zijn we in Diksmuide bezig met een grootschalig en langdurig project. Het betreft hier vooral de waterzuivering. Ik gaf de voorkeur aan het werken met de handen boven het les geven ; maar wat niet is kan nog altijd komen.’

WE ARE WAREGEM

#IONWRGM

Wellicht zeer uitzonderlijk de dag van vandaag, maar ik heb nooit een andere club gekend dan Waregem. Waarom zou ik veranderen ? Ik ben mij er van bewust dat 2de nationale |TDMEN1 voor mij het hoogst haalbare is. Indertijd waren er wel wat telefoontjes, maar dit was steeds voor lagere klassen. Ik tekende opnieuw een contract van één jaar. De combinatie met de studies verliep trouwens vlot en….. het is dicht bij huis.


Ik wil zo lang mogelijk op hoog niveau blijven spelen!


Ik zie ze toch zo graag binnenwaaien vanop een respectabele afstand. Ook verdedigend kan ik best mijn steentje bijdragen. De drive blijft niettemin een werkpunt.

TIM

#10

Mijn sterkste wapen

is ongetwijfeld mijn

3-punt shot.

BALL IS LIFE

Bij de Heren |TWO speelde ik met gasten die ik al heel lang kende, en met wie we ook activiteiten organiseerden naast het basket. Dit blijven vrienden voor het leven.

Bij het fanION heb je natuurlijk het leeftijdsverschil en zitten de meesten in de levensfase van trouwen en kinderen krijgen. Bij mij is dit helemaal nog niet aan de orde. Dit belet niet dat de sfeer zeer positief is. Als echte vriendengroep reikt onze belangstelling dan ook verder dan het basket.

Ik bewaar al tal van mooie herinneringen aan het basket. Sorry, ik ben niet goed in data, maar voor de vuist som ik op: de finale van de Beker van West-Vlaanderen bij de landelijke kadetten die we eervol verloren van de befaamde Oostendse basketschool, het winnen met de TWO van de Beker van West-Vlaanderen tegen Zwevezele dat toen in onze reeks kampioen werd. Als tweede mochten we ook promoveren naar 2de landelijke. En natuurlijk niet te vergeten: de 2 kampioenstitels met het fanION. Wat ben ik blij en dankbaar dat ik van zo’n mooie familiale club als ION Basket Waregem mag deel uitmaken.

Foto: Eddy Lippens

Wedstrijdboekje 23 november 2019

Interview Marc Vanryckeghem

Beelden:

Eddy Lippens, Philippe Bolen

& Marie-Lou Van Damme