FanION Dames sluiten het beker weekend positief af

Afgelopen beker weekend was het druk voor onze Dames | FanION & TWO. Er stonden maar liefst 4 wedstrijden op het programma, 2 voor elk team in zowel Beker van Vlaanderen en West-Vlaanderen.


DAMES

Dames TWO waren eerst aan de beurt en het was direct een grote test tegen Kortrijk B uit eerste landelijke. Kortrijk B is een van de top 5 ploegen in hun reeks dus het besloot een moeilijke klus te worden.
Ondanks de vele geblesseerde speelsters begonnen de Dames TWO sterk aan de partij en zette Kortrijk direct onder druk. Kortrijk moest tot de laatste minuut alles uit de kast halen, maar was na 40 minuten tot fysiek meer in staat. Het Beker van Vlaanderen verhaal stopte hier voor onze Dames TWO na 63-81 eindstand.

Op zaterdag trokken onze Dames fanION voor hun Beker van Vlaanderen duel naar Lummen.
Basket Lummen, een top 5 ploeg uit 2de landelijke, begon zeer sterk aan de partij en plaatsen onze Dames ONE direct op volle alertheid. Na een gebalanceerde eerste helft namen de onze Dames ONE de tweede helft over, waarin Lummen hun meerderen moesten herkennen. Na een 66-80 eindstand mogen we ons in de club al voorbereiden op het volgende Beker van Vlaanderen duel.

Op zondag kwamen zowel onze DamesFanION & TWO aan de beurt. De Dames ONE trokken naar Koekelare voor de  Beker van West-Vlaanderen. Koekelare, een ploeg uit 1ste provinciale, moest al snel hun meerdere herkennen in een veel te sterk Waregem. Met een 44-105 winst mogen onze Dames ONE  alsook verder voor de West-Vlaamse beker.

Bekijk de sfeerbeelden van de wedstrij

Dames TWO kenden in Sint-Eloois-Winkel, ploeg uit 1ste provinciale, een iets lastigere tegenstander. Sint-Eloois-Winkel begon sterk aan de partij en maakte direct hun ambities duidelijk, maar ondanks hun sterke prestatie kwamen ze uiteindelijk tot een achterstand aan de rust. Na de rust was Waregem dan weer een maatje te sterk, door de aanhoudende druk werd het verschil al snel groter. Sint-Eloois-Winkel kon de kloof nog eventjes verkleinen maar moest uiteindelijk de strijdbijl begraven met een 60-74 eindstand tot gevolg. Ondanks het verlies van vrijdag tonen onze Dames TWO alsook dat ze thuishoren in deze Beker van West-Vlaanderen.

   

Coach Cedric

Dames |TWO 

“Ondanks het wat misleidende grote score verschil van vrijdag, ben ik zeer tevreden over de prestatie die we leverden dit weekend.”

Cedric: ” We kijken positief terug op dit beker weekend. Na onze sterke prestatie van vrijdag lieten onze meisjes de kopjes niet hangen en toonden terug wat ze waard zijn!”

Dames | TWO

Ook onze Heren fanION werkte een wedstrijd af in de 1/8 finale Beker van Vlaanderen en won overtuigend met 105-77 tegen de 2de ploeg van OKAPI Aalst.

2019 © Beelden: Eddy Lippens – All Rights Reserved


UITSLAGEN


POWERED BY

SENIOREN

15-16-17 november 


BEKER VAN VLAANDEREN

1/8 finale


fanION

Lummen 66-80 #IONWRGM 

Dames

#IONWRGM

 Heren

105-77 OKAPI Aalst B

   TWO | Dames 

2| Waregem Dames 63-81 Kortrijk Spurs B

BEKER WEST-VLAANDEREN

1/8 finale


St. Eloois Winkel 60-74 |2 Waregem Dames
Koekelare 44-105 fanION WRGM Dames