EEN BABBEL MET ROBIN

#5      GUARD-FORWARD   | TDMEN1

 

Het is precies 10 jaar geleden dat Robin ook al eens een jaartje bij onze club speelde onder coach Sven De Clercq. Nu is hij terug en daar zijn we bijzonder blij mee. Een boegbeeld als guard Lars De Lepeleire op een volwaardige wijze vervangen is immers geen sinecure. Na alweer een bezoekje aan de kiné nam hij in De Treffer plaats op de praatstoel.


1m78         Gentenaar

              Robin   Spaens

Foto: Eddy Lippens

“Ik ben er 27 en woon in Ledeberg op nauwelijks een boogscheut van de Arteveldestad. Professioneel ben ik bankbediende bij Belfius in Merelbeke.

 

BALL IS LIFE

Het was mijn nonkel die speelde en coachte bij eerste provincialer Evergem die mij als kleuter van vijf de weg naar het basketbal toonde. En ik ben het tot op vandaag met veel plezier blijven doen. Meer zelfs, buiten de lessen L.O. heb ik nooit een andere sport beoefend.

Na de balgewenning bij Evergem kreeg ik als echt ‘Stropke’ mijn verdere jeugdopleiding bij Gentse clubs. Van mijn zevende tot mijn veertiende was dit bij Bavi Gent en daarna twee jaar bij Black Bears. Op mijn 17e kwam ik dan voor één seizoen naar Waregem. Dan volgden een jaartje Basketschool in Oostende en een jaartje Brussels in tweede nationale. 

Mijn Gentse roots mocht ik niet verloochenen en ik keerde voor vijf seizoenen terug naar de heimat nl. bij Gent Dragons, dat later tot Gent Hawks werd omgedoopt. Eén jaar had ik een dubbele licentie met Brussels in de hoogste klasse. De voorbije 2 seizoenen kwam ik uit voor reeksgenoot Melco Ieper.

En dan kwam Waregem op de proppen ! Toen ik in januari voor het eerst contact had met de Waregemse beleidsmensen bleek dit voor beide partijen al vlug een ideale keuze.

 

TRANSFER |season 19-20


Voor mij waren de uitdagingen hier groter en de afstand tot mijn woonplaats kleiner. Waarom dus niet toehappen?


ION Waregem is een leuke club met een grote teamspirit. Jammer natuurlijk dat de resultaten momenteel een beetje tegenvallen. Dit is vooral te wijten aan de vele blessures en de daaruit voortvloeiende beperkte rotatie mogelijkheden.

Ook ik deelde reeds in de ellende, en bracht haast meer tijd door bij kiné Ziggy dan op het trainingsveld.

 

 

 

Foto: Marie-Lou Van Damme

Robin     #5

 

Stilaan geraak ik weer de ‘oude’.

 

 

Dit is nodig ook, want tijdens mijn 3-jarig contract bij Waregem wil ik zoveel mogelijk overwinningen en prijzen pakken. De play offs zijn natuurlijk altijd een absolute must.

 


“Hopelijk zijn we begin 2020 weer met zijn allen paraat én blessurevrij en kunnen we op volle sterkte spelen. We mogen niet wanhopen en moeten positief blijven denken.”


WE ARE WAREGEM     

 #IONWRGM

Foto: Marie-Lou Van Damme

Ook in de BEKER VAN VLAANDEREN moeten we hoog kunnen scoren. Dit weekend spelen we de 1/8e finale tegen Okapi Aalstar B (2de landelijke) op zaterdag 16 november in De Treffer.

 

 

CHAMPION

Mijn mooiste herinneringen bewaar ik aan de kampioenstitel 3 jaar geleden met Gent Hawks….. en dat (o ironie van het lot) op het veld van Waregem. Ook het winnen van de Beker van Vlaanderen met Ieper staat mooi op mijn palmares. Wat zij kunnen moet zeker ook met Waregem mogelijk zijn!!! Tot de voornaamste kanshebbers op de kampioenstitel dit seizoen reken ik Melsele en Gent Hawks. Op ‘papier’ beschikken zij over de beste kern.“

 

 

Wedstrijdboekje 9 november 2019

Interview Marc Vanryckeghem

 

Beelden:

Eddy Lippens

& Marie-Lou Van Damme

 

COPYRIGHT 2019     ION Basket Waregem