G-basket | Een babbel met coach Johan

Een club die de lat zo hoog mogelijk wil leggen kan niet zonder een groep oerdegelijke en vooral enthousiaste coaches.

  We pikken er vandaag één van de onzen uit: de bijna 46 jarige coach Johan Boucquez uit Meulebeke. Een belangrijk deel van zijn leven staat in het teken van dienstbaarheid voor personen met een verstandelijke beperking.


Coach Johan: “Ik ben van Gistel afkomstig en studeerde houtbewerking aan het VTI van Oostende. Daarna volgde ik ook nog een lerarenopleiding. Ik geef reeds 25 jaar les in het bijzonder secundair onderwijs en ben nu al vijf jaar verbonden aan het VIBSO en VTI van Waregem – Scholengroep Sint-Paulus. In het VIBSO geef ik houtbewerking aan de tweede jaars (OV3). Ik tracht hen klaar te stomen voor integratie in het reguliere arbeidscircuit. In het VTI (OV4) komt daar nog elektriciteit en ICT bij. Het betreft hier leerlingen met autisme spectrum stoornissen. Voor hen is het zeer belangrijk om voor zoveel mogelijk praktijkvakken één gezicht als lesgever te hebben.“

BALL IS LIFE

“Als basketter kreeg ik mijn jeugdopleiding bij Gistel. Met het fanion maakte ik de promotie van provinciale naar landelijke mee. Dit was een hele belevenis.
Als speler heb ik maar één ploeg gehad. Hardnekkige knieblessures dwongen mij echter om bijzonder vroeg de handdoek in de ring te werpen.
Dochter Laetitia (20) speelde eerst bij Rozenbeka en daarna bij Waregem. Het is zo dat ook ik met de club in contact kwam. Ik behaalde ter plaatse het diploma trainer C en kon meteen aan de slag.


Ik ben nu reeds 10 jaar coach bij Waregem.


Ik heb de U14C onder mijn hoede alsook de G-basketters. Op zaterdag voormiddag geef ik ook nog basketinitiatie in Meulebeke; dit in samenwerking met de sportdienst. Ook tijdens sportkampen ben ik met raad en daad van de partij.”

COACH JOHAN

Spelertjes vooruitgang zien maken geeft telkens een grote kick!

G-basket richt zich tot personen met een verstandelijke beperking en personen met een fysieke beperking die geen gebruik maken van een rolstoel. De afdeling bestaat reeds enkele jaren met mooi succes bij Desselgem, en vorig jaar zijn we ook bij ION Basket Waregem gestart.

 WE ARE WRGM

Met slechts 3 deelnemers kenden we een moeilijke start, maar nu zitten we toch al aan 7. Dit geeft moed om door te zetten. De term G-sport staat niet enkel voor Gehandicapt of Gepast sporten, maar ook voor tal van andere positief toepasselijke benaderingen zoals Goesting, Geïntegreerd, Gezellig, Gemotiveerd, Geanimeerd en nog véél méér…

“Ook bij ons zijn deze kenmerken duidelijk aanwezig. Het is bovendien opmerkelijk dat deze groep zeer aandachtig luistert naar de uitleg en alles zo goed mogelijk wil doen.

Het vertrouwen in de coach, en de aanvaarding zijn groot. Het emotioneel-sociale aspect is van immens belang.”


G-basket             Vragen ?

Of heb je meer informatie nodig?

KLIK HIER en stuur een mailtje aan Johan


DOELGROEP

Voor kinderen met een verstandelijke, fysieke, auditieve beperking, met psychische kwetsbaarheid of met autismespectrumstoornis.

Onze wekelijkse trainingen gaan door elke vrijdag 17:00-18:00 in sporthal Guido Gezelle WAREGEM


Wedstrijdboekje 26 oktober 2019

Interview Marc Vanryckeghem

Beelden: Eddy Lippens

COPYRIGHT 2019     ION Basket Waregem