EEN BABBEL MET LIEN

WE ARE WRGM

Lien Delmulle: “Ik was 7 toen papa Filip in 2000 stierf op amper 35-jarige leeftijd. Als zeer verdienstelijk speler bij onder meer Waregem en Falco  blijft hij mijn stichtend voorbeeld. Daarnaast waren er natuurlijk ook de nonkels Paul en Etienne die een stuk Waregemse basketgeschiedenis schreven. Mama Regina speelde ook basket maar was vooral een goede zwemster. En dan was er natuurlijk ook mijn twee jaar oudere broer Tom die in 2017 als speler bij Kortrijk Sport zijn spelersloopbaan vaarwel zegde. Dit was niet langer te verzoenen met zijn doctoraatsopleiding in de  bio-ingenieurswetenschappen. Nu is hij bezig met een jarenlang postdoctoraal onderzoek.

Zelf ben ik afgestudeerd aan de Gentse Universiteit als master bio-medische wetenschappen en werk ik bij Barc in Zwijnaarde.  Dit is een internationaal bedrijf dat services verleent aan de farma industrie. Ik ben verkoop verantwoordelijke voor de Benelux, Frankrijk en Spanje.“

 

#8 LIEN

https://www.instagram.com/p/B3sThe6hvCg/?igshid=1gryhjrss1b0s

 

 

BALL IS LIFE

“Op mijn zesde ben ik beginnen basketten bij Basket Waregem. Na 5 seizoenen bij eersteklasser Deerlijk ben ik terug waar alles begon. Met mijn 26 ben ik de oudste speelster(!) en wil ik als kapitein mijn vat vol ervaring delen met de jongeren. Ik speel in de post positie en aanzie mijn gestalte, mijn tactisch inzicht en een goed shot als voornaamste troeven.

In 1ste landelijke betreft het wel een heel andere manier van spelen dan in 1ste nationale waar veel georganiseerder en technischer gespeeld wordt. Ook de duels zijn een stuk harder. Nu gaat alles wel sneller, maar komt er minder organisatie bij te pas.

Mijn beste herinnering bewaar ik aan onze eindzege met de nationale U18 in het Europees Kampioenschap in 2011 in Roemenië.  Ook Emma Meesseman zat toen in onze ploeg. Het jaar voordien waren we tijdens het WK in Frankrijk ook al vierde geworden met de nationale U17. En dan mag ik natuurlijk ook onze kampioenstitel in 2011 met het Waregemse fanion niet vergeten!  

Een plezante vaststelling is dat ik ooit met Irina Medvedeva speelde en nu met haar dochter Nastja Claessens.

 

#ACTION

“Met 5 op 5 konden we ons dit seizoen geen betere start voorstellen. En dit gebeurde niet tegen Janneke en Mieke, want Willebroek, Aalst en Boom  worden toch bij de titelfavorieten gerekend. Men mag het vel van de beer niet verkopen vooraleer hij geschoten is, maar toch…..een terugkeer naar de hoogste klasse is niet denkbeeldig: temeer omdat van sommige ploegen reeds geweten is dat een promotie onbespreekbaar is.  

 


Vooral de doorstroming van de jeugd stemt mij bijzonder optimistisch.   


 

Ik ben blij dat ik ook hier mijn steentje kon bijdragen, want 2 jaar terug toen ik nog bij Deerlijk speelde coachte ik een Waregems ploegje. 

Enkele jaren terug vertrok ik uit Waregem om meer speelgelegenheid te hebben, maar nu  verheug ik mij in mijn comeback to the roots. Hier heerst immers een prima sfeer en ook de combinatie met mijn job is draaglijker. Er is ook minder druk naar play offs toe.

Jammer, maar voor hobby’s rest er op dit ogenblik echt geen tijd. Komt daar nog bij dat ik samen met vriend Nicolas Gheeraert , die als voetballer FC Gullegem ruilde voor Jong Zulte (1ste provinciale), over twee maanden verhuis van Desselgem naar Wakken. Het verbouwen staat momenteel bovenaan onze to do lijst.“

 

#IONWRGM


Interview Marc Vanryckeghem

Beelden: Eddy Lippens

wedstrijdboekje | 12 oktober 2019

 

 

 

 

 

COPYRIGHT 2019     ION Basket Waregem