EEN BABBEL MET KINÉ ZIGGY

ZIGGY MORTIER

THE ONE AND ONLY

Ik ken alvast geen tweede ‘Ziggy’.


De enige ware voor mij is dus ZIGGY Mortier, de kiné van onze ploeg FANION Heren.

“Ja, ZIGGY zou de naam zijn van de eerste echte alter ego van David Bowie nl. Ziggy Stardust. Blijkbaar vonden mijn ouders dit een toffe naam. Mijn broer heet trouwens Indy.”


Ik ben er 28, afkomstig van Brakel en woon met vrouwtje LIES Victor in Nieuwenhove. Ik studeerde vijf jaar Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de Gentse Universiteit en daarna nog een jaartje Postgraduaat ‘Manuele Therapie’ , dat mijn specialiteit is geworden. Tussendoor volgde ik ook een aantal cursussen waaronder “Dry Needling”. In mensentaal is dit het losprikken van pijnpunten in de spieren.

Met Lies en mijn schoonma vormen we de groepspraktijk Re-Active. Ik ben ook deeltijds docent ‘Manuele Therapie’ aan de universiteit. Dit is een toffe opdracht en zo blijf ik mee met de technieken en de wetenschap die er achter schuilt.

Ik heb nooit competitief gesport. Wel heb ik in mijn studententijd nog recreatief aan kickboksen gedaan. Toen ik van de praktijk in Deinze naar Waregem verhuisde en aangezien ik graag in teamverband werk kwam ik al vlug in contact met Basket Waregem. Ik heb het hier erg naar mijn zin. Vooral de professionele aanpak van de technische staf en de prima communicatie maken mijn ondersteunende rol plezant. Het hoge niveau is voor mij een bijkomende uitdaging. 

Bij Basket Waregem voel je je heel vlug thuis!

Vooral de professionele aanpak van de technische staf en de prima communicatie maken mijn ondersteunende rol plezant. Het hoge niveau is voor mij een bijkomende uitdaging.  

Tijdens mijn stage in Finland was ik ook al kiné geweest bij eersteklasser voetbal HJK Helsinki en de top ijshockeyploeg Jokerit Helsinki. Een ervaring die ze mij niet meer afnemen.

WE ARE WAREGEM

Mijn opdracht bij Basket Waregem is veelzijdig. Naast de trainingen ben ik er ook steeds bij tijdens de wedstrijden. Ik tape indien nodig spelers in, verzorg een deel van de opwarming, maak ingeval van blessures een risico inschatting in overleg met de coach en sta in voor de cooling down. Ook jeugdspelers met blessures zijn welkom.

De meest voorkomende ongemakken in basket zijn: enkelblessures, peesklachten, spiercontracturen en contactblessures

Alles in het teken van de gezondheid! Het komt er steeds op aan om de spelers zo vlug mogelijk, maar verantwoord weer aan het spelen te krijgen. 

“Het basketbal is mijn enige hobby geworden.  Vroeger heb ik wel nog gitaar gespeeld, maar daar krijg je eelt van; en dit is niet bevorderlijk voor mijn werk.”

Wedstrijdboekje 23 maart 2019

Interview Marc Vanryckeghem