EEN BABBEL MET

KAAT LAMMENS

jeugdvoorzitter

Het kon moeilijk anders met een ma die aan de wieg stond van het dames basket, een pa die speelde en ref was en een oudere zus Mieke die al enkele jaren de weg naar de korf gevonden had….. of Kaat werd ook al vlug in die sportrichting gedreven.

Kaat studeerde handels-en financiële wetenschappen aan de EHSAL hogeschool in Brussel en werkt reeds 25 jaar bij het gekende Waregemse verlichtingsbedrijf Axioma. Een dame vraag je nooit naar haar leeftijd, maar dit is precies de helft van haar leven. Voor die vele jaren van trouw aan het bedrijf zal ze trouwens gevierd worden.

Kaat woont sinds Kerstmis 2015 met haar man Harry Holvoet en dochters Louise (15) en Marie-Julie (13) in een opvallend pioniersproject ‘De Duurzame Wijk’.

WE ARE WRGM

“Ik heb heel veel aan het dames basket in Waregem te danken. Ik doorliep er alle jeugdrangen met als bekroning de onvergetelijke tijd met de eerste ploeg. Het behalen van kampioenstitels en de beker… momenten om blijvend te koesteren.”

De sfeer en kameraadschap waren toen legendarisch en de dag van vandaag niet meer denkbaar. Prudent Bettens, Mie Vanslycke, Caroline Deroose, Donna Zalig, Katie Meier…. ik noem maar een paar coryfeeën.

Er waren toen honderden supporters en de verplaatsingen gebeurden met een volle bus om dan…. na een zoveelste overwinning het orgelpunt tot in de vroege uurtjes te plaatsen in ons lokaal ‘De Klauwaert’ achter de kerk.

Ik kom uit een super sportieve familie. Naast basketbal waren er ook de watersporten (o.a. duiken) en het golfen. In mijn sabbatjaren als basketster was ik een fervent en succesvol beoefenaarster van de golfsport. Ik ben nog junior captain geweest en mocht als winnares van binnenlandse tornooien onder meer deelnemen in Zimbabwe, Spanje en Portugal. Mijn hoogste handicap (speelsterkte) was 10 boven par. Ik ben met golfen gestopt toen ik zwanger was van Louise. Dolgraag zou ik willen herbeginnen, maar nu heb ik het nog te druk.

JEUGD

Toen ook Louise de basketmicrobe te pakken kreeg was ik haar vurige supportster en was ik weer ‘verkocht’. Het duurde niet lang of ik trad toe tot het jeugdbestuur.

Harry en ikzelf waren van meet af aan gewonnen voor de samenwerking met de heren en aanvaardden graag de rol van ‘trekkers’. Kristof Chanterie werd algemeen voorzitter en ik ondervoorzitter. Ik ben nu ook al enkele maanden jeugdvoorzitter in opvolging van Dieter Debo die schepen van sport Kristof afloste.

OF IK ZELF NOG SPORT?

Eigenlijk veel te weinig. Enkele jaren terug waagde ik mij nog eens aan veteranenbasket in Deerlijk, maar dit werd geen echte meevaller. Goesting genoeg, maar het lichaam werkte wat tegen. Bovendien was het aanvangsuur van de training (21u30) niet erg gunstig.

Ik ben nu ook nog ploegverantwoordelijke van de MEISJES U16 B waar Louise bij speelt.

Trouwens ook ons Marie-Julie doet het zeer goed en mag zelfs al in een hogere leeftijdscategorie aantreden.Ik ben een heel trotse jeugdvoorzitter, want onze ploegen – een 20-tal – doen het fantastisch. Er lopen tal van talenten tussen en dit is bijzonder hoopvol voor de toekomst. Houden zo !

INITIATIE

Er is bovendien een grote instroom bij de allerjongsten U8; zowel jongens als meisjes. Er zijn al 4 coaches nodig om hen de eerste basketkneepjes aan te leren. Een grote waardering voor Luc Rogge en Stijn Duyck die als coördinatoren schitterend werk leveren in de jeugdopleiding.

KAAT

“Ook de sociale rol die we te vervullen hebben houdt mij sterk bezig. In deze optiek zijn goede contacten met de ouders van zeer groot belang.”

We streven er naar om alle spelers volgens hun capaciteiten optimale speelkansen te geven. Daarom willen we in iedere leeftijdscategorie een A en een B-ploeg zodat iedereen aan zijn trekken komt en zich gelukkig voelt bij BASKET WAREGEM.

Wedstrijdboekje 26 januari

Interview Marc Vanryckeghem