EEN BABBEL MET… Annick & Rino

RINO HAERINCK & ANNICK DEBAERE

 

Het is een vertrouwd gezicht: het hechte stel prille vijftigers uit Nieuwenhove dat al vele jaren zijn hart verpand heeft aan het Waregemse basketbal. Zeg maar in één adem: Rino & Annick !

PASSIE

Haast voortdurend houdt hun gemeenschappelijke passie hen in de ban, en zeldzaam zijn de sporthallen die nog onbekend terrein zijn.

 

Annick: “In mijn jonge jaren deed ik aan atletiek en zwemmen. Ik hield er mooie medailles aan over. We kwamen in contact met het basketbal toen we gingen supporteren voor dochter Steffi, nu 24, en buurmeisje Sofie Vercruysse. De smaak had ons al vlug te pakken. Op vraag van Antoin Surgeloose en Prudent Bettens kwam Rino zo’n 15 jaar geleden in het bestuur. Zelf was ik een beetje het manusje van alles, maar pas onlangs, met de samensmelting met de heren, trad ik toe tot het bestuur.“

 

DE TAFEL

Rino: “Aanvankelijk was ik tafelverantwoordelijke en afgevaardigde van het ploegje van Steffi. Annick hield de chrono in het oog. Bij uitwedstrijden deed ik het wedstrijdblad.

We doen trouwens het werk aan de tafel nog altijd heel graag. Er zijn wel twee absolute voorwaarden : concentratie en neutraliteit.

WE ARE WAREGEM

Annick: “Ik zorg voor de ontvangst van de scheidsrechters en voorzie hen van spijs en drank. Ze komen graag naar Waregem en dat stemt mij tevreden.

De mooiste herinnering bewaren we aan de 2 kampioenstitels met de One DAMES. Dit gebeurde onder de betreurde Marc Foucart en kolos Daniel Goethals.

Ach, we hebben al zoveel mooie dingen beleefd. Hilarisch was wel die keer dat Rino onbewust de paspoorten van alle speelsters een hele week bij zich had…. en niemand er kwam om vragen.

 

SWEET MEMORIES

MARC FOUCART | Foto: Eddy Lippens

Personen die we niet meer kunnen wegdenken zijn onder meer de zeer geliefde Marc Foucart en de enige echte ‘president’ Philippe Delmulle, met een zeer warm hart voor het basketbal en op wie steeds kon gerekend worden.

Als speelster zullen we nooit de Amerikaanse Shanavia Dowdell, die vorig jaar nog hier was en nu in Frankrijk speelt, vergeten. Ze heeft duidelijk heimwee naar haar verblijf in Waregem. Een chou chou van mij was Belgian Cat Jana Raman.”

 

WAFELS

Annick is van plan om weer aan te knopen met een mooie traditie en nog eens wafels te bakken voor de speelsters. Die gezelligheid van weleer moet immers terug komen. Ik heb nu ook een ‘presidente’ in huis. Nu Philippe een stapje opzij heeft gezet, werd Annick met die titel bedacht. Ze blijft er wel bijzonder nuchter onder.

Naast onze beroepsloopbaan bij respectievelijk Stas en Sobinco blijft het basketbal voor ons een mooie uitlaatklep. Daarenboven ben ik nog aangesloten bij wielertoeristenclub ‘De Nieuwenhovespurters’ en is ook vinkenzetten een hobby. Zo ben ik tijdens het seizoen wekelijks in ‘de reke’ te vinden. Ook een fietstochtje samen aan zee in Nieuwpoort is nooit te versmaden.“

 

Rino & Annick

Jullie daden in het belang van Basket Waregem zijn groot.

 


We kunnen jullie daar niet genoeg voor bedanken en hopen nog lang op die tomeloze inzet te mogen rekenen.


 

#MERCI

 

Wedstrijdboekje 24 november 2018

Interview Marc Vanryckeghem