EEN BABBEL MET…

…Denis Vansteenbrugge

 

“Het basketsprookje begon in de schoolploeg van het Gentse Sint Lievenscollege en het was familielid Robert (Berke) Deconinck die mij een aansluitingskaart bij Waregem wist aan te smeren. De bal was voor vele decennia aan het rollen. Mijn eerste coach was René Herpol. Ik speelde nooit voor een andere club dan Waregem. Medespelers van het eerste uur in tweede provinciale waren onder meer Rik Castelain, Willy Lammens, Takashi Hobo en Paul Vanheuverbeke. Dit was steeds in openlucht; eerst op het veldje in de Lijsterlaan en nadien op het stadion. “

Foto: Eddy Lippens

HIJ LEERDE ZIJN LEERLINGEN BASKETTEN
“ Als leraar in het college blijft mij de relatie met directeur E.H. Geerardyn bij. Dankzij vooral zijn grote feeling voor het basketbal kreeg het college een mooie sporthal. Dit beïnvloedde in niet geringe mate de recrutering. Ook ik heb, zelfs tijdens de lessen, mijn steentje bijgedragen om veel basketzieltjes te winnen. Onze school was een uitstekende voedingsbodem. Ik kende een vrij korte periode als actief speler. Na mijn legerdienst was het beste er van af en stortte ik mij volledig op de begeleiding. Zo was ik 20 jaar voorzitter van de jeugd. Het begon met één kadettenploegje en dit groeide uit tot een sterke jeugdwerking. Al die tijd ben ik bezeten gebleven van het spelletje.”

Foto: Eddy Lippens

 

DANK U BASKET
Voor mij was de glorieperiode ’65-’70 toen we onder impuls van sponsor Jozef Vandenbroucke en coach Roger Staes succesjaren beleefden.

ONTDEK HIER DE HISTORIEK VAN ONZE CLUB BASKET WAREGEM – RETRO STAMNUMMER 320

Zo promoveerden we drie keer op rij. Ook de fusie met Beveren en onze legendarische wedstrijden in het kerkje vergeet ik nooit. Een schitterende tijd. Ik was bovendien nog 10 jaar voorzitter van de sportraad en 18 jaar gemeenteraadslid. In 2005 werd ik in opvolging van Raf Chanterie algemeen voorzitter van onze club om dan de fakkel door te geven aan huidig burgemeester Kurt. Mijn sociale bewogenheid is altijd zeer groot geweest.

 

Ik ben een tevreden en grotendeels voldaan man. Als éminence grise treed ik voortaan wel niet langer op het voorplan, maar de ontelbaar mooie momenten en herinneringen zal ik blijven koesteren.

 

 

#HORSEPOWER

Ik denk met plezier terug aan onze 2 titels in #TDMEN1. Jammer dat we nooit van eerste klasse hebben mogen proeven.

 

Ook de uitstekende werking van het jeugdcomité en de stroomversnelling op het vlak van communicatie kan ik enkel maar toejuichen. 

 

ONCE BENTBOY…
ALWAYS BENTBOY!

Ik blijf alvast in hart en nieren supporter van Basket Waregem en meen in alle bescheidenheid recht te hebben op een levenslang gratis abonnement. 

 

Idealisten als Denis zijn een zeldzaam ras geworden. Moge zijn tomeloze inzet voor de club, vooral voor de jongere garde een warme oproep zijn voor een identiek engagement.

#MERCI DENIS

 

Marc Vanryckeghem
Wedstrijdboekje 17 maart 2018