Er is zeker geen reden om de kopjes te laten hangen en te klagen. Verre van !

We hebben wel vijf competitiewedstrijden verloren – steeds op verplaatsing – , maar we staan slechts op vijf puntjes van leider Oxaco, en dit met een match minder. Alles is dus nog perfect mogelijk. De kaarten zijn zeker nog niet geschud. We blijven rotsvast geloven in ons enig doel : het behalen van de titel.

We kenden al mooie periodes, maar moeten vaststellen dat we op verplaatsing dat tikkeltje tekort schieten tegen de topploegen. En die zijn er meer dan ons lief is.

Het gros van de ploegen is zeer sterk aan mekaar gewaagd. De nivellering zet zich steeds meer door.

Vroeger was er een grotere afscheiding tussen de top 4 en de rest.
We hebben een gebrek aan een constante. Dit uit zich vooral ‘op een ander’.

Zo verloren we al verdiend (tegen Charleroi en Royal IV) maar verloren we ook al van onszelf (bij Soba en Melco). Er is zeker evenveel kwaliteit in huis als vorig seizoen. Jammer dat we opnieuw een lading ‘blessureleed’ te verwerken kregen. We moeten blijven zoeken naar uitdagingen, en het wordt almaar moeilijker om de spelers super gemotiveerd te houden.

Tussen ( ) gezegd, de laatste zes jaar waren we steeds van de partij in de play offs.

Iedere ploeg wil tegen Waregem zijn huid peperduur verkopen. Van Waregem winnen is nu eenmaal een ferme opsteker !

Bevestigen heeft niets met geluk te maken en is zeker geen evidentie. Kijk maar naar onze tegenstrever van deze avond : Gent Hawks; vorig jaar kampioen en nu op positie negen. Het hangt van zoveel factoren af : een goede clubstructuur, de juiste mentaliteit, de coaching staff….

We zijn een beetje verwend, het verwachtingspatroon ligt hoog. Onze kern is breed genoeg, en er zijn zeker voldoende kwaliteit en brains aanwezig. Nu moeten we nog beter begrijpen hoe optimaal met onze capaciteiten om te springen. We beschikken niet over de meest atletische, meest jonge en meest snelle (lees : rappe) ploeg, maar onze ervaring moeten we meer uitspelen. En zeker niet te vergeten : team-minded first ! We moeten alert blijven en onze scherpte terugwinnen. Het heeft gewoon met concentratie te maken. Alle puzzelstukjes moeten iedere week gedurende veertig minuten mooi in mekaar passen.

Ons teamconcept hebben we nodig.

Vertrouwen moet onze drijfveer zijn.
De schommelingen tussen de uitersten zijn bij ons te groot.

 

 

We moeten onze juiste speelstijl proberen vast te houden en leren inzien hoe het komt dat goede en slechte momenten zich al te vaak afwisselen. Dan kunnen we van iedereen winnen. Het potentieel is er om kampioen te worden.

Spelers, bestuursleden en supporters, we hebben jullie allen hard nodig. Als we als ‘ONE TEAM’ achter onze mooie club staan, dan wacht ons over enkele maanden een heel groot feest. Zeg dat Ollie en Jan het gezegd hebben !

Marc Vanryckeghem

Wedstrijdboekje 20 januari 2018
Match Waregem VS Gent