EEN BABBEL MET

…LUC (DE MOSSELMAN)

Wanneer er een feestelijke gebeurtenis is om de clubkas te spijzigen staan Luc Vandenborre en zijn vrouwtje Mieke steeds paraat. Luc is lid van het jeugdbestuur en 24″-man aan de tafel bij thuiswedstrijden van het fanion team. Met deze bezige bij hadden we een smakelijke babbel.

“ Het eerste mosselfestijn dateert al van de jaren 80 toen we in het college te gast waren. We kunnen dus al gewagen van een mooie traditie; inbegrepen de vele sappige anekdoten. Al die jaren waren Jacques en Frida de gewaardeerde orkestleiders. Beiden hebben nu een stapje opzij gezet, maar blijven bereid voor het geven van nuttige tips. ”

Zo leerden we al veel bij over het kruiden van de mosselen.

Met het kwartet Hendrik Vanackere, Bart Delarue, Peter Desmet en mezelf vormen we het eigenlijke ‘mosselcomité’. Na enkele noodgedwongen omzwervingen (OC Nieuwenhove, Redpath, Ambassade) zijn we beland in het Jeugdcentrum in Waregem. Een mooie en toegankelijke locatie, maar toch staan we voor enkele serieuze uitdagingen. Zo moet de grote zaal met vloertapijt bekleed worden en dienen we zelfs een heuse veldkeuken te installeren met onder meer een bulex voor warm water. Maar ja, we hebben al voor hetere vuren gestaan en redden het wel!

LUC: “Zelf heb ik altijd graag aan het fornuis gestaan. Zo heb ik veel ervaring opgedaan door 14 jaar kok te zijn geweest tijdens chirokampen.”

 

#wijetenmosselen

We rekenen opnieuw op een 800-tal eters. Dit is een mooi aantal om het geheel beheersbaar en gezellig te houden. We wijken ook niet af van het principe dat de mosselen het kwaliteitslabel ‘Jumbo Restaurant’ moeten hebben en voorzien weer een portie van 1,55 kg per persoon. Voor zij die geen pap lusten van mosselen zijn er keurig bereide koude schotels beschikbaar.

 

MOSSELWEEKEND
Voor de organisatieploeg is het telkens een echt mosselweekend dat reeds begint op vrijdagavond en pas zondagavond eindigt.

Super aan het mosselfeest is dat deze wonderwel kadert in ons motto ONE TEAM – ONE FAMILY. Iedereen die ook maar iets met de club te maken heeft is gemobiliseerd. Zo gebeurt de bediening door bestuur, spelers, trainers en teams die samengesteld worden uit de verschillende jeugdploegen.

De jonge spelers zijn apetrots dat ze voor een keertje mogen samenwerken met de grote jongens van het fanion team. En toch kunnen we nog bijkomende hulp gebruiken. Een eenvoudig seintje volstaat, want vele handen maken licht werk.

De tombola (iedereen prijs!) blijft ook een belangrijke pijler. 

 

Marc Vanryckeghem
Wedstrijdboekje 24 Februari 2018