ACADEMIE

100% FOCUS OP JONG TALENT

“Er is reeds een groot aanzien voor de sportschool in Waregem, maar nu willen we in deze samenwerking met de lancering van onze Basket Waregem ACADEMIE nog een stapje verder gaan als sportclub.”

 

 

PARTNERSHIP

Vooral dankzij de voortreffelijke samenwerking van onze basketbalclub met Middenschool Groenhove, waar de leerlingen school lopen, zal vanaf volgend schooljaar het basketbalpakket ook verder uitgebreid worden tot

6 uur in de week.

Op maandag is er training met lesgeefster Ellen Lobbens in de school zelf; op dinsdag en donderdag wordt getraind in De Treffer onder leiding van externe coaches. Jeugdcoördinator Stijn Duyck blijft supervisor.

 

1.000 uren #ACADEMIE

Basket Waregem ACADEMIE zal voortaan enkel nog voorbehouden zijn voor jongens en meisjes die landelijke competitie spelen en bovendien met succes een selectieprocedure doorstaan. De lat komt duidelijk hoger te liggen omdat we tot een platform voor topbasket in onze regio willen komen dat dit van een topsportschool benadert; met dat grote verschil dat bij ons alle niveau’s van het reguliere onderwijs mogelijk blijven. Geen afvlakking en eenzijdige specialisatie dus. We beseffen immers maar al te goed dat ouders, even zeer als wij trouwens, prioriteit blijven geven aan de studies.

De deelnemers aan de Basket Waregem ACADEMIE blijven vrij in hun keuze van club, maar een beetje chauvinisme mag: nergens zit je zo goed als bij Basket Waregem en onze jeugdwerking G&V Basketball College.

Wij richten ons tot alle graden van het middelbaar onderwijs. Momenteel zijn er 12 deelnemers, maar wij hopen dit aantal zeker te kunnen verdubbelen. De trainingen zullen vanaf volgend schooljaar trouwens per graad georganiseerd worden.

Het is duidelijk dat Middenschool Groenhove zich met deze samenwerking met Basket Waregem meer dan ooit wil profileren als een heuse sportschool voor basketbal.

Tekst: Marc Vanryckeghem