100% FOCUS OP JONG TALENT

 


Coach Stijn:

Er is reeds een groot aanzien voor de sportschool in Waregem, maar nu willen we met Basket Waregem ACADEMIE nog een stapje verder gaan als sportclub.

 

Vooral dankzij de voortreffelijke samenwerking met Middenschool Groenhove, waar de leerlingen school lopen, zal vanaf volgend schooljaar het basketpakket ook verder uitgebreid worden tot

6 uur in de week.

 

Op maandag is er training met lesgeefster Ellen Lobbens in de school zelf; op dinsdag en donderdag wordt getraind in De Treffer onder leiding van externe coaches. Jeugdcoördinator Stijn Duyck blijft supervisor van het team van coaches en begeleiders van  Basket Waregem ACADEMIE.

Basket Waregem ACADEMIE zal voortaan enkel nog voorbehouden zijn voor jongens en meisjes die landelijke competitie spelen en bovendien met succes een selectieprocedure doorstaan. De lat komt duidelijk hoger te liggen omdat we tot een platform willen komen dat dit van de topsportschool benadert; met dat grote verschil dat bij ons alle niveau’s van het reguliere onderwijs mogelijk blijven. Geen afvlakking en eenzijdige specialisatie dus. We beseffen immers maar al te goed dat ouders, even zeer als wij trouwens, prioriteit blijven geven aan de studies.

 

De deelnemers aan de Basket Waregem ACADEMIE blijven vrij in hun keuze van club, maar een beetje chauvinisme mag: nergens zit je zo goed als bij Basket Waregem en onze jeugdwerking G&V Basketball College.

Wij richten ons tot alle graden van het middelbaar onderwijs. Momenteel zijn er 12 deelnemers, maar wij hopen dit aantal zeker te kunnen verdubbelen. De trainingen zullen vanaf volgend schooljaar trouwens per graad georganiseerd worden.

Het is duidelijk dat Middenschool Groenhove zich samen met Basket Waregem meer dan ooit wil profileren als een heuse sportschool voor basketbal.

MEER INFO NODIG?

Neem contact…

Stuur een mailtje aan jeugdcoördinator Stijn

 

Tekst: Marc Vanryckeghem