EEN BABBEL MET WIM

 

KALENDERVERANTWOORDELIJKE

BASKET WAREGEM

Zijn wij, bestuursleden en medewerkers, niet allemaal onvervalste vrijwilligers, die tijdens de ‘week van de vrijwilliger’ een extra schouderklopje verdienen ? 

In naam van Basket Waregem:

een grote #MERCI !!!

We babbelen met iemand die vooral achter de schermen werkt en bijzonder verdienstelijk is. Wim Vandemeulebroucke is er 47, een rasechte Waregemnaar, woont ook in Waregem met vrouwtje Sabrina Derudder en dochters Jolien en Elise.

 

Reeds 25 jaar is Wim werkzaam bij drukkerij-kartonage Sanderus in Oudenaarde, waar hij instaat voor de kostprijsberekening van de doosjes.

“Ik kwam in contact met het basketbal via pa Etienne die twee jaar (’76-’78) secretaris was bij de heren en zowel in het bestuur van de heren als van de dames zat. Ik ben een generatiegenoot van onder meer Kristof Chanterie en Francis Delabie, maar mijn niveau lag een stuk lager. Rond mijn 17e hield ik het dan ook reeds voor bekeken, maar ik bleef een hevig supporter.”

 

VRIJWILLIGER = HELD

20 jaar terug werd ik door toenmalig voorzitter Kurt Vanryckeghem gevraagd om de eerste website van de club te maken. Dit gebeurde toen nog deels op de site van G&V. Vele jaren stond ik ook in voor de lichtkrant.
Toen Elise tien jaar terug begon te basketten werd ik bestuurslid en verving ik Antoin Surgeloose als kalenderverantwoordelijke bij de dames. Uitgezonderd het fanion had ik tot 13 ploegen te bedienen. Met de samensmelting heren-dames zijn dat inmiddels 26 ploegen geworden. Ik heb immers ook de taak van Eddy Colpaert overgenomen. De kalenderplanning begon vroeger in mei-juni, met nog een tweede periode rond december, maar nu is dit quasi het hele jaar door. Dit komt door het inschakelen van verschillende ronden, allerlei bekermatchen e.a.

Voor de thuiswedstrijden is er een vlotte samenwerking met de sportdienst. Jammer dat er in Waregem niet meer gehomologeerde zalen zijn. Ideaal zou zijn om de wedstrijden van jongens en meisjes volledig te scheiden, maar dit is door gemeenschappelijke coaches helaas niet haalbaar.
Sinds 4 seizoenen heeft Basketbal Vlaanderen het computerprogramma SmartClient ter beschikking. Zo beheert deze alle wedstrijden, wat een hele verbetering en vooruitgang betekent. Niettemin dienen we steeds alert te blijven voor aanpassingen en deals.

#MERCI

Ik heb het altijd graag gedaan, maar heb toch besloten om na dit seizoen van deze opdracht ontlast te worden. Elise speelt dan niet meer bij de jeugd zodat ook mijn binding met het jeugdbestuur, de coaches en ploegverantwoordelijken niet meer dezelfde zal zijn. Die kalender verantwoordelijkheid is immers intens en zeker niet te onderschatten.

Ik ben trouwens ook altijd ploegverantwoordelijke geweest van de ploegen waar Elise bij speelde. Dit seizoen is dit de U19B. Het betekent dat ik alle leeftijdscategorieën heb meegemaakt. Bovendien functioneer ik zowel thuis als op verplaatsing aan de wedstrijdtafel.

“Volgend seizoen zet ik dus een stapje opzij, maar ik ben Basket Waregem dankbaar en blijf de club zeker trouw. Hopelijk komt er wat tijd vrij om zelf weer wat te gaan sporten en nog meer te genieten van het tuinieren, de reizen naar Frankrijk en het tennis van oudste dochter Jolien die afgestudeerd is als laborante.“

Wedstrijdboekje 23 februari 2019

Interview Marc Vanryckeghem