Coach Olivier

Ollie, vooreerst een welgemeende  proficiat met je aanstelling als assistent bondscoach van de Belgische mannen. Een terechte waardering voor jou en ook een hele eer voor onze club.

Coach Olivier: “Ja, deze zomer kreeg ik vanuit de federatie een telefoontje met de melding dat er een wijziging in de staf op til was en of ik zin had om de rangen te vervoegen.
Na overleg met mijn familie en mijn club, heb ik de nieuwe uitdaging met dank aanvaard. Ik had al de jongens in de Topsportschool in Wilrijk onder mijn leiding, en was ook coach van de nationale U20.

Ik ken dus de Belgische talenten en wil graag met coach Dario Gjergja en sportmanager Jacques Stas zorgen voor een goede doorstroming van de jonge spelers naar de Belgian Lions. Via scouting, videoanalyses, trainingen en stages wil ik mij optimaal nuttig maken. Een eerste doelstelling is de pré kwalificatie voor het Europees Kampioenschap in 2021. Vandaar mijn driejarig contract. Tijdens de meest recente edities waren we er telkens al bij. “

 

BASKET WAREGEM

“Ik ben nu aan mijn zesde seizoen in Waregem bezig; 2 als speler en nu reeds 4 opeenvolgende seizoenen als coach.”

“Ik wil vooral verder werken aan de mentaliteit. Vorig seizoen was te wisselvallig en speelden we te gelaten. De vechtlust ontbrak te vaak. We moeten meer onze kop ervoor leggen.

Ook aan de betrokkenheid van de spelers naar de club toe wil ik nog meer aandacht schenken. Ze moeten beseffen dat het basket spelen zoveel meer is dan een hobby. Dit moet zich uiten op meerdere vlakken. Zo is het dragen van uniforme kledij een van hun verantwoordelijkheden.

Clubliefde moet primeren

“Met zijn allen moeten we trots en blij zijn om tot zo’n mooie club te mogen behoren.”

#ONETEAM

Op het terrein wil ik het ook sneller en attractiever zien. Er is meer fysieke scherpte van doen. Jammer van het blessureleed dat ons blijft achtervolgen. 

 

JEUGD

Een heel grote proficiat bovendien aan de youngsters Stef, Robin, Jakob en Bennet die ons schitterend hebben ‘gedepanneerd’. Het beste bewijs van een mooie doorstroming van de eigen jeugd. Dit stemt mij uitermate tevreden, en dus een grote pluim op de hoed van alle jeugdverantwoordelijken.

 

Ik ben zeker niet verrast, maar het is een bijzonder aangename en gelukkige vaststelling dat #BENTBOY #8 Giel Vanthournout prima presteert. Ik ken hem al van in de Topsportschool in Leuven en ben hem nauwlettend blijven volgen. Zowel op sportief als op menselijk vlak is hij een schitterende aanwinst. Na twee jaar eerste klasse bij Leuven en Kangoeroes, met weliswaar weinig speelgelegenheid, beleeft hij bij ons opnieuw spelvreugde en geniet hij ten volle van de open sfeer die onze club kenmerkt. Hij straalt een gezonde ambitie uit.“

 

#ONEFAMILY

View this post on Instagram

Persconferentie @basketwaregem #Horsepower

A post shared by Basket Waregem (@basketwaregem) on

 

“ Over de recent opgestarte samenwerking met de dames kan ik enkel maar lovend zijn. Ik besef dat het structureel niet eenvoudig is, maar ik hoor veel positieve bevindingen. Het brengt zeker een extra dynamiek teweeg en moet dank zij het ambitieuze bestuur zeker een meerwaarde zijn. En, zeg nu zelf : wat is er mooier dan een gezinsuitbreiding?!”

 

Interview Marc Vanryckeghem
Wedstrijdboekje 13 oktober 2018