Na de opwarming opende #teamgreen de score met goed gemikte driepunters waarop #teamred niet onmiddellijk weerwoord kon bieden. Na een inloopperiode schoot de diesel van Waregem in gang en kwamen onze #BENTBOYS op gelijke hoogte van de thuisploeg met snel en mooi basketbal. 

Aan de rust stonden de bordjes op een gelijke stand

8 minuten voor het einde heeft Waregem de achterstand van 8 punten weggewerkt

Na de pauze speelden onze #BENTBOYS een verbluffende 3de quarter en een kleine 8 minuten voor het einde was ook de achterstand uit de heenwedstrijd weggewerkt. Een indrukwekkende prestatie van het hele team ! Er was even een vooruitzicht op winst en niet onbelangrijk een mogelijke finale plaats. Maar een wedstrijd is natuurlijk pas gespeeld na het laatste fluitsignaal. En het verhaal van het vel en de beer is algemeen bekend. OXACO zocht en vond zijn tweede adem en zette een eindspurt in waar onze ploeg niet echt een antwoord op kon vinden.

Na 40 minuten was het verschil tussen beide ploegen

 3 driepunters en 1 vrijworp

in het voordeel van de thuisploeg.

 

Het groene team speelt de finale vs Ieper. Ieper won woensdagavond in de terugwedstrijd thuis van Gent HAWKS door een achterstand van 20(!) punten uit de eerste wedstrijd goed te maken. 

Voor onze #BENTBOYS stopt de Beker Van Vlaanderen dit jaar in de 1/2 finale.

 

IN DE KRANT

Coach Olivier in een voorbeschouwing van de wedstrijd

Lees verder – interview 7 feb  Nieuwsblad.be

 

 

Beker van Vlaanderen

OVERZICHT Road to the semi-final